Tuesday – 21th March 2023

Discover what is happening during the AccessAbility Week.
Are you curious about the tuesday-events?
Click on the title of the activity, find out more and subscribe.

Tue 21/03 and 28/03 – 09:30-13:00
Korte cursus – Verbeter je spellingvaardigheid CANCELED

Due to organizational limitations of the RID, this workshop is canceled.

Schrijf je dit nu met een ei of ij? Eindigt dat werkwoord met een d of t?
En hoe ging die spellingsregel weer juist?


Komen deze vragen ook regelmatig in je op en zorgen spellingproblemen voor moeilijkheden tijdens je studie? Spellingvaardigheid kan ook een invloed hebben op het zelfvertrouwen van een student en op diens aandacht en concentratie?
Tijdens deze korte cursus leer je het aantal spellingsfouten significant verkleinen en je zelfverzekerdheid op het gebied van spelling te vergroten.
Wanneer je je voor deze activiteit inschrijft, word je op beide dagen verwacht.
Deze activiteit richt zich op studenten met spellingsproblemen als gevolg van bv. Dyslexie.

Let op! Deze activiteit wordt Nederlandstalig aangeboden.

Deze korte cursus wordt aangeboden door het team van studentdecanen aan de TU Delft in samenwerking met de Nederlandse organisatie Regionaal Instituut Dyslexie.

Tue 21/03 – 10:30-12:00 – Senaatzaal (aula)
Masterclass – Autism at work

Are you curious about what autism entails at the workplace*? In this informational masterclass you will find out what autism can be, and which talents a person with autism can express in a professional environment. We also give you practical tips with regards to communication and working conditions. We will discuss the characteristics (and biases) of autism in relation to work.

In collaboration with AutiTalent
*Work can also be read as ‘study’.

For students and
PhD candidates of TU Delft

For employees of TU Delft
or external visitors

Tue 21/03 – 13:30-16:30 – Hall E (Echo)
Autismebelevingsparcour – Ervaar hoe het kan zijn om autisme te hebben

Je kan theoretische kennis vergaren over autisme en meer leren over hoe een autistisch brein in elkaar steekt. Maar wat als je echt kunt ervaren hoe het zou kunnen zijn om autisme te hebben? Zelf te voelen hoe is om vast te lopen, omdat concrete communicatie ontbreekt? Wat het is om het gevoel te hebben dat je mislukt, omdat er te veel informatie tegelijk binnenkomt?
Het AutismeBelevingsCircuit duurt ongeveer 3 uren en is geschikt voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Door middel van een aantal korte interactieve opdrachten maak je kennis met de gevoelswereld van autisme.
Als gecertificeerd trainer verzorgen de trainers van AutiTalent daarom graag het AutismeBelevingsCircuit van Autisme Centraal voor jullie.

Het circuit is waardevol voor werknemers binnen TU Delft die in contact komen met studenten of medewerkers die autisme hebben.

Let op! Deze activiteit wordt Nederlandstalig aangeboden.

In collaboration with AutiTalent

Voor PhD kandidaten van TU Delft

Voor personeelsleden van TU Delft

Tue 21/03 – 14:00-15:30
Masterclass – Financiële support tijdens je studie CANCELED

Due to a limited amount of registrations, this workshop is canceled.

Ben jij een TU Delft student en vind jij het lastig om elke maand rond te komen? Heb jij studievertraging door bijzondere persoonlijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld (chronische of psychische) aandoening, bijzondere familieomstandigheden of een functiebeperking?
Is je antwoord op de meeste vragen ‘ja’? Dan kan je mogelijk een beroep doen op financiële ondersteuning van de TU Delft of DUO. In deze masterclass leggen we je uit wat de criteria zijn en hoe je een aanvraag kan indienen. Daarnaast geven we ook meer informatie over particuliere fondsen die kunnen bijspringen tijdens je studie.

Let op! Deze activiteit wordt Nederlandstalig aangeboden.

In collaboration with the central student counselors of TU Delft